Шымкент университетінің "Үздік жас ғалымы" байқауы
қатысушы Фотосы
|
Қосымша 1
Шымкент университетінің «Үздік жас ғалымы»
Конкурсына қатысушының сауалнамасы
Қатысушының аты-жөні (толық) Ғылыми / академиялық дәрежесі, ғылыми атағы (бар болса) |
|
||
Туған күні,айы,жылы |
|
||
Факультет немесе ҒЗИ, кафедра, оқу немесе жұмыс жылдары |
|
||
ШУ жұмыс өтілі |
|
||
Байланыс телефон |
|
|
|
Ғылыми қоғамдарға, кәсіптік бірлестіктер мен қауымдастықтарға жататындығы |
|
||
Диссертация тақырыбы |
|
||
Ғылыми жұмыс тақырыбының қысқаша сипаттамасы. Жұмыстың өзектілігін, мақсаттары мен міндеттерін, теориялық және практикалық маңыздылығын көрсетеді. |
|
Қосымша 2
Шымкент университетінің «Үздік жас ғалымы»
Ғылыми қызметті рейтингтік бағалау критерийлері
2021-2024 жж.
№ п/п |
Рейтингтік бағалау көрсеткіштері |
Ғылыми жұмыс бірлігі |
Баллы |
|
Әрбір бірлік үшін |
Факт |
|||
1 |
Мақалалар |
|||
1.1. |
Конкурсқа қатысу үшін өтінім беру сәтінде Scopus дерекқорында индекстелетін журналдарда жарияланған журнал мақалаларының (Article және Review құжатының түрі бойынша) жалпы саны ізденуші болып Шымкент университетінің аффилиациясында болуы тиіс. |
|
|
|
1.1.1. |
scopus.com сайтындағы мақалаға сілтемені көрсете отырып, Q1 (percentile 75-99) мақалалар саны |
|
400 |
|
1.1.2. |
scopus.com сайтындағы мақалаға сілтемені көрсете отырып, Q2 (percentile 50-74) мақалалар саны |
|
250 |
|
1.1.3. |
scopus.com сайтындағы мақалаға сілтемені көрсете отырып, Q3 (percentile 25-49) мақалалар саны |
|
150 |
|
1.1.4. |
scopus.com сайтындағы мақалаға сілтемені көрсете отырып, Q4 (percentile 1-24) мақалалар саны |
|
100 |
|
1.1. |
Жалпы SJR Конкурсқа қатысу үшін өтінім беру сәтінде Scopus дерекқорында индекстелетін журналдарда жарияланған (Article және Review құжатының типі бойынша мақалалар жарияланған журналдардың SJR көрсеткіштерінің сомасы) ізденуші Шымкент университетінен аффилиирленуін көрсетеді. |
|
100 |
|
2 |
Монографиялар/ Монография тараулары |
|||
3 |
Қорғау құжаттары: |
|||
3.1. |
Өнертабысқа патенттер |
|
50 |
|
3.2. |
Авторлық куәлік |
|
30 |
|
4 |
Диссертацияны қорғау: |
|||
4.1. |
Кандидаттық, PhD |
|
30 |
|
5 |
Тезисы докладов конференций: |
|||
5.1. |
Халықаралық деңгейдегі ғылыми конференциялар, семинарлар, симпозиумдар материалдарында жарияланған, конференцияны ұйымдастырушының немесе DOI сайтындағы мақалаға сілтеме көрсетілген тезистер |
|
5 |
|
5.2. |
Республикалық деңгейдегі ғылыми конференциялардың, семинарлардың, симпозиумдардың материалдарында жарияланған, конференцияны ұйымдастырушының немесе DOI сайтындағы мақалаға сілтеме көрсетілген тезистер |
|
4 |
|
5.3 |
ҚР БҒМ КОКСОН журналдарында соңғы 3 жылда |
|
100 |
|
5.4 |
Ғылыми кеңес ұсынған монография (соңғы 3 жылда кемінде 4 баспа парағы басылған). |
|
100 |
|
5.5 |
Ғылыми кеңес ұсынған оқу құралы. |
|
100 |
|
5.6 |
Ғылыми кеңес ұсынған оқулық. |
|
100 |
|
6 |
Ғылыми жобаларға қатысу |
|||
6.1. |
Халықаралық (ұзақтығы кемінде 1 жыл) |
|
50 |
|
6.2. |
(Гранттық немесе бағдарламалық-нысаналы қаржыландыру) |
|
30 |
|
7 |
Білім алушыларды ҒЗЖ-ға тарту |
|||
7.1. |
Үйірмелерге жетекшілік ету |
|
5 |
|
7.2. |
Факультетте/кафедрада/ҒЗИ-да ғылыми жұмысты ұйымдастыру (СҒЗЖ-ға жауапты) |
|
5 |
|
7.3. |
Республикалық және / немесе халықаралық олимпиадаларда, ғылыми жобалар конкурстарында жүлделі орындарға ие болған білім алушылардың және/немесе білім алушылар командаларының саны |
|
10 |
|
8 |
Ғылыми еңбектері үшін сыйлықтар, марапаттар |
|||
8.1. |
Халықаралық |
|
15 |
|
8.2. |
Қазақстандық |
|
10 |
|
8.3. |
Аймақтық |
|
5 |
|
|
Барлығы: |
|
|
|
Ұсынылған деректер дұрыс (лауазымы, құрылымдық бөлімше басшысының ТАӘ) |
_____________ қолы |
_____________ күні
|
_____________ Қатысушы аты-жөні |
_____________ қолы
|
_____________ күні |
_____________________________________________________________________________________
Қорытынды баға* __________________________
______________________ Ф.И.О. Төрайым |
_____________ қолы
|
_____________ күні |
________________________________________________________________________________________
*қорытынды баға конкурстың сараптама комиссиясының шешімі бойынша қойылады.